EMS Personal training

EMS staat voor elektro musculaire stimulatie. Het is een personal trainingsmethode die gebruikmaakt van elektrische impulsen om grote spiergroepen te activeren en te versterken. EMS-training is een opkomende en veelbelovende trainingsmethode die in rap tempo aan populariteit wint binnen de fitnessbranche.

De groeiende interesse in deze trainingsvorm is te danken aan de indrukwekkende efficiëntie die het biedt op het gebied van spierontwikkeling en algehele fitheid. Door middel van elektrische impulsen die spiersamentrekkingen produceren, kan je effectiever resultaten behalen dan met normale krachttraining. Daarnaast is de EMS-training ook geschikt voor mensen die fysieke klachten hebben. Met de EMS kan je de spieren trainen zonder je gewrichten te belasten met gewichten.

EMS Training bij Beleza in Eindhoven. Personal training op maat

Hoe werkt EMS training?

Tijdens een EMS-training draagt de deelnemer een speciaal pak met elektroden die verbonden zijn met een EMS-apparaat. Dit apparaat stuurt elektrische impulsen naar de spieren via de elektroden. Deze impulsen stimuleren de spieren op een manier die vergelijkbaar is met de signalen die ze ontvangen van onze hersenen via het zenuwstelsel tijdens normale lichamelijke activiteit. Hierdoor trekken de spieren samen, wat resulteert in een intensievere training dan bij traditionele krachttraining. Ook worden hierdoor de dieper gelegen spieren bereikt.

De wetenschap achter EMS training

EMS training is gebaseerd op wetenschappelijke principes. Onderzoek toont aan dat EMS trainingen een effectieve methode zijn voor het verbeteren van spierkracht, uithoudingsvermogen, en lichaamssamenstelling. Bovendien kan het helpen bij het verminderen van pijn en het versnellen van het herstel na een blessure.

De voordelen van elektro musculaire stimulatie

Efficiënte trainingssessies

EMS-training is bijzonder effectief in het leveren van resultaten in een korte tijdsperiode. Deze personal training duurt slechts 20 minuten, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen met een druk schema. Ondanks de kortere duur, kan EMS-training dezelfde of zelfs betere resultaten opleveren dan langere, traditionele krachttraining.

Spieropbouw en krachttoename

De impulsen uit het EMS pak zijn gelijkaardig aan de natuurlijke hersenimpuls tijdens een normale krachttraining. Het is bewezen dat EMS je spieren sterker en groter maakt. Denk hierbij aan spierkracht, maximale kracht, explosieve kracht, sprongkracht en het sprintvermogen. Ook wordt in tegenstelling tot normale krachttraining niet een klein gedeelte, maar de volledige spier getraind.

Vetverbranding en gewichtsverlies

EMS-training verhoogt de stofwisseling en calorieverbranding, wat kan leiden tot gewichtsverlies. In combinatie met een gezond dieet en levensstijl, kan EMS-training bijdragen aan een slanker en strakker lichaam.

Verbetering van houding en flexibiliteit

Door het versterken van de spieren rond de wervelkolom en gewrichten, kan EMS-training helpen bij het verbeteren van de houding en het vergroten van de flexibiliteit. Een betere houding en grotere flexibiliteit kunnen het risico op blessures verminderen en de algehele bewegingskwaliteit verbeteren.

Rehabilitatie en Fysieke klachten

EMS-training kan worden ingezet als onderdeel van een revalidatieprogramma na een blessure of operatie. Het helpt bij het versterken van verzwakte spieren en het herstellen van mobiliteit, zonder overmatige belasting van gewrichten en pezen. De EMS-training is dan ook perfect voor mensen met fysieke klachten zoals reuma, hernia, fybromyalgie en pijnlijke of gevoelloze zenuwen.

X-Body EMS

De voordelen van ons X-Body EMS systeem ten opzichten van andere EMS trainingen is dat wij draadloos kunnen trainen in een droog onderpak. De meeste EMS systemen hebben een lange draad aan het vest hangen waardoor je beperkt wordt in het aantal oefeningen. Daarnaast moet het onderpak en het vest nat gespoten worden om de elektrische stimulatie te voelen. Het natte pak wordt vaak als koud ervaren en is minder hygiënisch. Met ons X-body systeem zijn de EMS-trainingen droog en wordt je niet beperkt in je bewegingen.

Prijzen EMS, Personal training

  • 8x strippenkaart – €30,00 per training
  • 24x strippenkaart – €27,50 per training
  • 48x strippenkaart – €25,00 per training
  • Proefles – €35,00

Ter info: Bij EMS training is het gebruik van een onderpak verplicht. De kosten hiervan zijn €110 per set. Deze set is geschikt om droog te trainen in alle X-body EMS vesten. Bij een proefles krijg je eenmalig een pak van ons.

Proefles

Boek direct een proefles in onze online agenda, of vul hier onze contactpagina in

Beleza maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website. Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.